Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Historikk fra 2001 - 30 år

Morks Maskinsetteri er en liten, men svært synlig bedrift i Råde. 

I mer enn halvparten av bedriftens virketid har Råde Menighetsblad vært trykket her. Ikke bare trykket, men også trykket til brystet om enn i overført betydning.


Det lille firmaet ble startet av brødrene Svein og Harald Mork pr. 1. mai 1971, 
i kjelleren i foreldrenes hus i Skogveien 13. Produksjonen besto fra starten av støpte blylinjer til bruk ved trykking av tekst for bøker og lignende i trykkerier i Østfold-byene og Oslo. I 1974 utvidet bedriften med eget trykkeri. Fra da av har produksjonen omfattet blader bøker, brosjyrer, program, forretningstrykksaker etc.

Teknologien endrer seg over tid; enkelte typer bedrifter oppstår, andre forsvinner, oppgaver endrer karakter og fører til mindre arbeidsomfang. Gjennom skiftende tider har bedriften hatt opp til ni ansatte, - nå er de to, og produserer like mye som de ni. 
Nå går alt «på data», bortsett fra selve trykkingen.

Harald Mork har vært sjef fra starten av og er fortsatt bedriftslederen. 
På samme måte som han har vært stabil, er også de noen hundre kundene rimelig stabile - de finnes hovedsakelig i Råde/Rygge/Mosseregionen.

Som en kuriositet kan nevnes at da Harald Mork i 1964 begynte som typograflærling 
i Østbergs Trykkeri i Fredrikstad, var en av satsoppgavene å sette Råde Menighetsblad. Da var det sokneprest Karl S. Moen som kom med manuskriptene.

Råde Menighetsblad sender med dette sin beste hilsen i anledning bedriftens 30-års jubileum, og håper at hilsenen kommer trygt gjennom datamaskinen og trykkeriet. 
Det er ikke minst takket være Morks interesse for Menighetsbladet at dette ser så fint ut som det nå gjør. Trykk i vei de neste tretti!

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Morks Maskinsetteri AS